Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen vinden wij belangrijk.

Hotel Bleecker heeft aandacht voor:

  • een duurzaam gebouw;
  • operatie met veel aandacht voor duurzaamheid door onder meer gebruik van lokale producten en samenwerking met locale ondernemers;
  • maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Gebouw

Het gebouw is getransformeerd van bankkantoor naar hotel; en daarbij zijn heel veel duurzaamheidsmaatregelen toegepast. Van zonnecellen, LED lampen, gebruik van regenwater voor de toiletten, warmte terugwinning van de douche-afvoer tot een geavanceerde warmtepomp en hergebruik van resthout en materialen. Het hotel is gelegen aan een natuurlijke duintuin met een eigen ecosysteem.

Operatie met veel voor aandacht voor duurzaamheid

Het afval wordt zoveel mogelijk gescheiden en de verse, biologische ontbijtproducten worden met zorg uitgezocht en komen zover mogelijk uit de directe omgeving. Het gebruik van milieuonvriendelijke materialen,  mono verpakkingen en plastic proberen wij zo veel mogelijk te vermijden. Bij de schoonmaak en het reinigen van handdoeken en bedlinnen wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Aandacht voor maatschappelijke verantwoordelijkheid

Hotel Bleecker helpt regelmatig scholieren en studenten bij stages. Verder ondersteunen we locale verenigingen en ontvangen we ieder jaar Sinterklaas.

Sponsor Justdiggit

Hotel Bleecker steunt Justdiggit, een organisatie die zich inzet voor een groene, leefbare aarde door het behouden en herstellen van eco- en klimaatsystemen. Gasten van het hotel hebben de mogelijkheid een steentje bij te dragen door middel van een donatie bij het maken van een reservering bij Hotel Bleecker.

We vinden het belangrijk midden in de maatschappij te staan en ons steentje bij te dragen aan de omgeving en de samenleving. Nieuwsgierig geworden? Wij verwelkomen u graag in het hotel!

MVO verklaring (download)